Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Her har vi samlet spørsmålene som våre kunder ofte lurer på, samt svar på disse. Om du ikke finner det du lurer på, ta gjerne kontakt med oss på e-post eller telefon.

Varene kan hentes i butikken til BrukaNes, Runnivegen 45, 2150 Årnes. Inngang til butikken finner du på kortsiden av samme bygningen som Kanmer holder til. BrukaNes holder åpent mandag, tirsdag, onsdag og fredag fra 10-17, torsdag fra 10-19 og lørdag fra 10-14.

Når du henter varene hos oss kan du betale både med kort og kontant.

Nei, dessverre. Det er mulig dette kan bli en del av vårt tilbud i fremtiden, men som ferske eiere av et glutenfritt bakeri vil vi, som dere sikkert forstår, bruke litt tid på å komme oss inn i rutinene. 

Gluten er et protein som finnes i de vanlige kornslagene som hvete, rug, bygg og spelt. Havre inneholder ikke gluten, men kan under dyrking og behandling bli forurenset av for eksempel hvete.

Gluten gjør det mulig for gjærbakst å heve seg fordi gluten danner et nettverk av små vegger som holder gass og vanndamp innesperret i deigen. Gluten fungerer også som bindemiddel i deigen og gjør den lettere å jobbe med.

Vi får ofte spørsmål, ønsker og kommentarer knyttet til Brisk knekkebrød.

Det er ikke vi som produserer disse knekkebrødene, men Brisk Bakeri.

Forstår godt at det kan oppstå misforståelser siden vi heter Det Glutenfrie Bakeriet og de kommuniserer med at de er et glutenfritt bakeri med omtrent samme navn.

Her er facebook-siden til Brisk:
https://www.facebook.com/glutenfribakeriet/?fref=ts