Brødkrumme – serveringstips

Tilslørte bondepiker

en klassisk dessert. Den perfekte blanding av søtt og syrlig, mykt og knasende

 

Ingredienser

  • Porsjoner
  • 3 stk eple eller 1,5 dl eplemos
  • 6 ss sukker
  • 1/2 dl vann
  • 2 ss smør
  • 6 ss Kanmer Brødkrumme
  • 1 ts malt kanel
  • 3 dl kremfløte

 

Slik gjør du

  1. Skrell og skjær epler i terninger, ta bort kjernehuset.
  2. Ha terningene i en kasserolle sammen med fire spiseskjeer av sukkeret og alt vannet.
    Kok til eplene er m.re og begynner å mose seg. Avkjøl.
    Man kan også kjøpe ferdig eplemos. Da skal 1, 5 dl mos brukes til denne oppskriften.
  3. Smelt smør og resten av sukkeret sammen i en stekepanne.
    Tilsett Kanmer Brødkrumme og fres godt. Krydre med kanel og avkjøl.
  4. Pisk fløten luftig.
  5. Anrett eple, krem og Kanmer Brødkrumme lagvis i skåler eller glass og server umiddelbart.

 

Serveringstipset kan lastes ned her (pdf-format)

Glutenfritt pepperkakehus

Jannikes flotte pepperkakehus finner du på åpningen av julehuset på BrukaNes på torsdag. Da har du også mulighet til å kjøpe glutenfri pepperkakedeig 😊

 

Til salgs i bruktbutikken

Ferske glutenfrie brød, søt gjærdeig og kaker kan kjøpes i bruktbutikken BrukaNes på Årnes hver torsdag

 

Hvordan oppbevare grovbrød og urtebrød

Brødene kan med fordel fryses. (Glutenfri gjærdeig blir fort tørr og kan med fordel deles opp i skiver og fryses). Ved behov, ta opp det du trenger og tines direkte i brødristeren for en nystekt opplevelse. Produktene kan også tines i mikrobølgeovnen. De kan også tines på benken og varmes i stekeovnen på middels varme.

 

Vi gjør samtidig oppmerksom på at våre produkter Berits grovbrød og Urtebrød: Har «spor av» hvetestivelse, men langt under grenseverdien på 20 PPM.